In Nextel Nieuws

Meer dan 300 extra Nextel ICT’ers versnellen groeiambitie van Telenet in België.

De overname van ICT-integrator Nextel door Telenet is volledig afgerond. Telenet kreeg vorige week al groen licht van de Belgische Mededingingsautoriteit om TelelinQ, het moederbedrijf achter Nextel, over te nemen.
Door de overname van Nextel versterkt Telenet haar B2B-afdeling met meer dan 300 ICT-specialisten en kan de telecomoperator nu ICT-totaaloplossingen op maat bouwen voor ondernemingen.

“Ik ben overtuigd dat de combinatie Telenet/Nextel de business van onze klanten een extra stimulans zal geven, waardoor onze klanten een grotere voorsprong in hun markt zullen realiseren. Bovendien is Telenet voor de Nextel medewerkers een zeer goede omgeving om hun ambities en creativiteit verder te ontplooien.”
Peter Roelens, CEO van TelelinQ

“De activiteiten van Telenet Business en Nextel zijn heel complementair. Dit is een groeiverhaal. Nextel biedt volledige telecommunicatieoplossingen waarbij alle diensten en toestellen op elkaar afgestemd zijn, terwijl Telenet Business vooral vaste- en mobiele telecomdiensten en data security-oplossingen levert. Samen kunnen we nu totaaloplossingen aanbieden. Dankzij deze overname werken we nu met een 1000-tal medewerkers op de bedrijvenmarkt. We kunnen nu ook volop inzetten op de verdere groei in Brussel en Wallonië, markten waar voor Telenet nog een enorm potentieel ligt.”
Martine Tempels Senior Vice President bij Telenet Business

Op 22 mei kreeg Telenet Group BVBA goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit om TelelinQ NV over te nemen. De overname omvat haar dochtervennootschappen Nextel NV, Nextel Telecom Solutions NV, de Belgische integratorafdelingen binnen het bedrijf, en TelelinQ Distribution en Finance NV, de aanbieder van huur- en leasingoplossingen voor ICT-apparatuur. Binnen elk van deze entiteiten wordt vanaf 1 juni een raad van bestuur aangesteld, waarin Peter Roelens als gedelegeerd bestuurder zal optreden.

Recommended Posts

Typ je zoekwoord en druk op Enter om te zoeken!