In Nextel Nieuws

Brussel, 6 november 2017 – Op 31 oktober 2017 heeft Telenet Group BVBA, een dochteronderneming van Telenet Group Holding NV (Euronext: TNET), een overeenkomst gesloten met de huidige aandeelhouders van TelelinQ NV, om de vennootschap TelelinQ NV en haar dochtervennootschappen Nextel NV, Nextel Telecom Solutions NV en TelelinQ Distribution & Finance NV (verder NEXTEL of “de Onderneming”) over te nemen. Ter ondersteuning van haar groei, zal de Telenet groep met deze overname bijkomende expertise in huis halen om totaaloplossingen voor bedrijven te ontwerpen, bouwen en beheren. Als Belgische integrator is NEXTEL vandaag actief bij grote bedrijven, KMO’s, zorginstellingen, non-profitorganisaties en overheden. NEXTEL heeft vestigingen in Wommelgem en Zaventem en telt momenteel 315 vaste medewerkers. De overname dient aan de Belgische Mededingingsautoriteit ter goedkeuring voorgelegd te worden, vooraleer zij voltrokken kan worden.

Telenet ziet in de zakelijke markt een groeiende behoefte aan totaaloplossingen en één aanspreekpunt voor zowel telefonie- als netwerkdiensten. Telenet Business levert die services op dit moment vooral aan kleine ondernemingen en wil deze in de toekomst op vraag van klanten, en in aanvulling van het bestaande partnernetwerk, bij middelgrote en grote ondernemingen aanbieden.

Met de overname van NEXTEL kan Telenet Business beter tegemoet komen aan deze verwachtingen met bijvoorbeeld totaaloplossingen zoals telefooncentrales in de cloud, geïntegreerde LAN/Wifi oplossingen, Unified Communication & Collaboration (UCC), camerabewaking en toegangscontrole van gebouwen. Die diensten levert NEXTEL vandaag al aan meer dan 5.000 klanten en op 10.000 sites.

John Porter, CEO bij Telenet: “Ik ben blij dat we een akkoord hebben bereikt voor de overname van NEXTEL. Dit stelt Telenet Business in staat om een stap vooruit te zetten en de groei van de afgelopen jaren verder te ondersteunen.

Peter Roelens, CEO van TelelinQ: “Ik ben overtuigd dat de combinatie Telenet/Nextel de business van onze klanten een extra stimulans zal geven, waardoor onze klanten een grotere voorsprong in hun markt zullen realiseren. Bovendien is Telenet voor de NEXTEL medewerkers een zeer goede omgeving om hun ambities en creativiteit verder te ontplooien”.

NEXTEL en Telenet Business zijn sterk complementair: Telenet Business is een succesvolle speler met betrekking tot connectiviteit en Data Security. Gecombineerd met de knowhow van een integrator als NEXTEL, zullen we in staat zijn de zakelijke klanten die dat wensen een volledige oplossing te bieden; in aanvulling van ons sterk partnernetwerk”, onderstreept Martine Tempels, Senior Vice President bij Telenet for Business.

De overname van TelelinQ NV omvat haar dochtervennootschappen NEXTEL NV, NEXTEL Telecom Solutions NV, de Belgische integrator afdelingen binnen het bedrijf, en TelelinQ Distribution en Finance NV, de aanbieder van huur- en leasingoplossingen voor ICT equipment. Deze activiteiten vertegenwoordigden een omzet van ongeveer 47 miljoen euro in 2016.

De geplande overname van TelelinQ NV door Telenet Group BVBA zal eerst voor goedkeuring aangemeld worden bij de Belgische Mededingingsautoriteit, alvorens zij kan worden voltrokken.

Ook interessant:

Typ je zoekwoord en druk op Enter om te zoeken!