Alle voordelen van de cloud op een rij

Cloud computing is nagenoeg onmisbaar geworden voor elke organisatie. Het heeft betrekking op computerdiensten zoals servers, opslag, netwerken, software en meer, die flexibel meegroeien met je behoeften en waarvoor je geen hard- of software meer hoeft aan te kopen en te laten installeren door een engineer. Er zijn geen beperkingen wat betreft opslagcapaciteit of rekenkracht, en als onderneming ben je ook niet meer gebonden aan vaste werkplaatsen.

Hieronder sommen we enkele niet te missen voordelen van de cloud voor je op.

Buitengewone flexibiliteit

Een eerste voordeel van cloud computing is dat je geniet van buitengewone flexibiliteit. Het enige dat je nodig hebt, is internet, een professionele bandbreedte en je kan meteen aan de slag! Dit is niet alleen een enorm voordeel voor jou als werkgever, maar zorgt ook voor een grote vrijheid naar je werknemers toe.

Zo hoeven zij dankzij de implementatie van cloud computing niet langer meer van 9 tot 5 op kantoor aanwezig te zijn, maar kiezen zij zelf een werkomgeving die het best voor hen past. Je haalt met andere woorden dus in no time ‘het nieuwe werken’ naar je toe met cloud computing!

Daarnaast biedt de cloud ook dé gepaste oplossing voor organisaties die aan hun werknemers een evenwichtige work-life balance willen bieden. Heb jij een medewerker die graag op woensdagnamiddag thuiswerkt? Zit er iemand in je team die zich wegens een bepaalde blessure niet naar kantoor kan verplaatsen voor een bepaalde duur?

Met cloud computing, ook wel cloud communications, is dit niet langer meer een probleem en blijven deze personen gewoon operationeel.

Lage investeringskosten

Een ander voordeel van cloud computing is de lage investeringskost. Dit in tegenstelling tot software en applicaties die je op je eigen server-infrastructuur bewaart. Bij cloud computing geef je enkel aan je cloudleverancier door welke clouddiensten je wenst af te nemen, en hij doet de rest.

Zo zal hij onder meer instaan voor:

  • Het aanvragen van extra gebruikersprofielen voor bepaalde clouddiensten;
  • Het schrappen van niet langer gebruikte clouddiensten uit je pakket;
  • Het uitrollen van updates;

Je kan je dus voor de volle 100 procent focussen op je core business.

Zeer gebruiksvriendelijk

Doordat je clouddiensten rechtstreeks afneemt bij een cloud partner, hoef je je niet langer zorgen te maken over technische zaken en IT-matige problemen. Werken bepaalde applicaties niet naar behoren of zijn er bepaalde softwareproblemen? Dan bel je naar je cloudleverancier en hij brengt dit voor jou in orde.

Maximale veiligheid

Ondanks de onwetendheid die soms nog over de cloud heerst, is het veruit de meest geschikte oplossing voor organisaties die op zoek zijn naar een haalbare, maar vooral betaalbare back-up en recovery-oplossing. De back-ups die vandaag de dag in de cloud worden gemaakt, zijn extra beveiligd en daardoor dus erg betrouwbaar. Ze zijn bovenal ook altijd beschikbaar wanneer het mis zou dreigen te gaan met je huidige databestand dat op een lokale server staat. Met cloud computing garandeer je de continuïteit van je organisatie, zonder dat je bedrijfsverliezen oploopt ten gevolge van een slechte back-up.

Cloudoplossingen op maat van jouw organisatie?

Ook interessant:

Typ je zoekwoord en druk op Enter om te zoeken!