Innovatie staat meer dan ooit op de radar van het IT-departement van de KU Leuven

Sinds de nieuwe rector Luc Sels aan boord is, staat innovatie meer dan ooit op de radar van het IT-departement van de KU Leuven. Educational technology, videostreaming, end user experience…. Anne-Marie Depuydt, directeur ICTS bij de KU Leuven en ICT Woman of the Year 2017, staat aan het hoofd van een afdeling van ruim 250 IT’ers die hun handen vol hebben. De universiteit telt immers niet alleen bijna 50.000 studenten maar ook ruim 12.000 personeelsleden.

KU Leuven, dat geconnecteerd is via het universitair netwerk Belnet, ziet ook het gebruik van data exponentieel stijgen. “Het gaat ontzettend snel waardoor er enorm veel mogelijkheden opduiken om die data te analyseren. Dat KU Leuven met haar supercomputers een van de grootste gebruikers van computerpower is mag dan ook niet verbazen.

Er wordt steeds meer ingezet op innovatieve technologie om het onderwijs op een hoger niveau te krikken.
En dat is uiteraard een goede zaak. Dat IT hierbij een bepalende rol speelt is meer dan duidelijk. Onze ICT-partner speelde daarbij een belangrijke factor. KU Leuven besliste immers enkele jaren geleden om volledig over te schakelen naar Microsoft Lync, vandaag Skype for Business. Daarbij werd de brug gemaakt met de bestaande telefoniesystemen. Alle nummers moesten gemigreerd worden. “Het was toch vrij complex, de koppeling van IT met de telefooncentrales. Toch was die omschakeling succesrijk,” vertelt Anne-Marie Depuydt die ook de verdere ondersteuning als prima bestempelt.

Anne-Marie Depuydt
KU Leuven

Er wordt steeds meer ingezet op innovatieve technologie om het onderwijs op een hoger niveau te krikken.

Andere artikels lezen in ons GOV & EDU NSPIRE magazine?

Recommended Posts

Typ je zoekwoord en druk op Enter om te zoeken!

Branddetectie