In Smartbuilding

Plenus Vitae: hoogtechnologisch woonconcept rond Smart Living

De Gentse projectontwikkelaar Artenys focust op de ontwikkeling van Woonparken in de randstedelijke gebieden. De bewoners en hun woonkwaliteit staan daarbij altijd centraal zowel in de studie als in de uitvoering ervan. Een mooi voorbeeld daarvan is woonpark Bergbos dat volop in ontwikkeling is in Merelbeke.

 

Plenus Vitae

Plenus Vitae, oftewel ‘full of life’ is een bewust gekozen concept waarbij er gebruikt zal gemaakt worden van een permanent aanwezige parkmanager of concierge ter plaatse en dit aangevuld met toegankelijke en moderne technologie. Vanzelfsprekend zijn ook alle appartementen levensloopbestendig ingericht om naast diensten ook gepaste zorg aan te bieden daar waar nodig.

Paul Van Audenhove van Artenys vertelt: “In het woonpark Bergbos hebben we gekozen voor verschillende woontypes, het betreft een mix van riante urbanvilla appartementen, startersappartementen, woningen, etc. Daarnaast zetten we ook een ontzorgingsconcept in de markt met een specifieke invulling onder de noemer ‘Plenus Vitae’.”

Levensloopbestendig wonen

Artenys ging voor de technologische aspect van dit unieke verhaal op zoek naar een innovatieve partner en vond deze ook bij Nextel en IPBuilding. IPBuilding realiseert samen met integrator Nextel meerdere smart buildings op de site met daarin slimme appartementen die technologisch kunnen meergroeien met de noden en behoeften van de individuele bewoners.

Vanzelfsprekend in de zorgkern, maar ook in verschillende andere woonentiteiten zodat ook deze bewoners zeker zijn van een echte levensloopbestendige woonomgeving die op termijn en op afroep digitaal gekoppeld kan worden aan de zorgkern en de daarbij horende dienstverlening.

Bewoners in de slimme appartementen beschikken over een centrale touchscreen van waarop alle technieken in de woning kunnen bediend worden. Denk maar aan verlichting, verwarming, zonwering,… Daarnaast beschikken ze over een innovatief noodooproepsysteem dat werkt in het hele gebouw, waar ze zich ook bevinden.Toegang tot de site en de individuele appartementen hoeft ook niet meer met een klassieke sleutel. Bewoners beschikken er over een badge, makkelijk in gebruik en uitermate veilig.

Digitale woonassistent

De dienstverlening door de aanwezige parkmanager wordt aangevuld met een digitaal dienstverleningspakket. Hiervoor maakt Artenys gebruik van de Digitale Woonassistent. De software van Digitale Woonassistent draait eveneens op de voorziene touchscreens in de appartementen. Op deze manier is de bereikbaarheid steeds gegarandeerd. Artenys werkte met dit concept een meer dan volwaardig alternatief uit voor de klassieke assistentiewoning. Door de aanwezigheid van de parkmanager en een volwaardig aanbod aan smart assisted living realiseert Artenys een volledige nieuwe woonbeleving waar kwalitatief wonen, diensten en wonen hand in hand gaan. Het innovatieve concept met vraag gestuurde zorg/diensten en een parkmanager laat ons toe om in te spelen op de reële noden van de bewoners aan een prijs die significant lager is (tot wel 60%) dan klassieke erkende assistentiewoningen.

 

“De appartementen in de zorgkern worden vanzelfsprekend uitrust met een innovatief noodoproepsysteem, woonentiteiten die niet gelegen zijn in deze zorgkern kunnen vandaag of in de toekomst eveneens uitgerust worden met hetzelfde systeem. Op die manier spreken we echt over levensloopbestendig wonen,” besluit Michael Van Buggenhout van IPBuilding.

Benieuwd naar wat Smart Assisted Living voor u kan betekenen? Schrijf u nu in voor een infosessie in onze demowoning. Hier kan u alle SMART-oplossingen zelf ontdekken.

Ook interessant:

Typ je zoekwoord en druk op Enter om te zoeken!