Wilt u ook het veiligheidsniveau van uw organisatie verhogen en valse alarmen elimineren?

A&C Systems investeert in betrouwbare bewaking met lasertechnologie

De vraag van A&C Systems:

Electronica- en telecomdistributeur A&C Systems koos in 2018 voor Nextel als leverancier van zijn nieuwe bewakingsinstallatie. Smartphones, accessoires, GPS-toestellen, tablets, audiomateriaal… Voor compacte handelswaar met een erg hoge stockwaarde loert het risico op diefstal altijd om de hoek.

“We hebben al meerdere inbraakpogingen gehad. Tot nu toe, gelukkig, zonder resultaat. Naburige bedrijven hebben minder geluk gehad”, vertelt Stany Wertoy, logistiek manager van A&C Systems. Het is een strijd die nooit finaal gewonnen is. De acht jaar oude bewakingsinstallatie was in 2018 alweer aan vervanging toe.

De uitdaging:

Fysieke bewaking voor binnen en buiten

Overlast door valse alarmmeldingen vermijden

Snel en efficiënt reageren op noodsituaties

“Dankzij Nextel konden we lasertechnologie aanschaffen binnen het beschikbare budget.”

Luc Lisen,
Infrastructure Manager A&C Systems

Benieuwd hoe u met grote precisie, véél minder vals alarm kan genereren?

SONY DSC

De oplossing van Nextel:

“Vandaag is het niet langer genoeg om enkel de perimeter te bewaken. Ook in de distributiehal hangen nu overal camera’s. Die zorgen niet enkel voor inbraakbeveiliging. Eveneens is er permanent toezicht op de transporteurs en op onze interne werking. Komt een klant klagen over een onvolledige zending? Dan kunnen we nakijken of elk artikel wel in de doos is geplaatst, alle dozen werden gewogen en verzegeld en op het pallet werden geladen.”

1

Bosch-brandcentrale, detectoren, sirenes en handmelders

2

Betrouwbare inbraakdetectie

3

Gebruiksvriendelijke camerabewaking

De voordelen voor A&C Systems:

Minder valse meldingen

“Onze oude installatie zorgde voor teveel afwijkingen – een spin op de camera, de beweging van een tak of een boom… Voor elke alarmmelding bekijkt de meldkamer de situatie en indien nodig komt er iemand ter plaatse om elke twijfel uit te sluiten. Wanneer je teveel ongewenste oproepen krijgt – tot meer dan honderd per nacht – dan zorgt dit voor gewenning en frustratie. Daardoor kan er juist gevaar ontstaan.”

Sterk verhoogd veiligheidsniveau

“De waarde van de lading is vaak heel hoog. En de marges voor ons als distributeur zijn heel beperkt. Kleine verliezen zijn dus een aanslag op onze rentabiliteit”, bevestigt Infrastructure Manager Luc Lisen. “We moesten daarom voor een zeer veilige oplossing kiezen, die ook strikt binnen de enveloppe van ons budget past.”

Mobiele toegang tot software

“De interface van de inbraakcentrale moet zeer gebruiksvriendelijk zijn. Het gebeurt zelden dat de directie ter plaatse moet komen. Maar als het misgaat, moeten zij wel de beslissing nemen”, benadrukt Stany Wertoy. “Elke seconde telt. De vorige oplossing was veel te complex. Met een laptop, via VPN, inloggen op de centrale, is niet wat je wil doen in een stresssituatie. Nu volstaat een smartphone om met de centrale contact te maken.”

Download de gehele case

Typ je zoekwoord en druk op Enter om te zoeken!