Is veiligheid ook de motor van uw organisatie?

Garage NAM in Gent waarborgt zijn veiligheid door een slim camerasysteem

De vraag van Garage NAM, Gent:

Garage NAM zocht een nieuwe oplossing om de veiligheid van de garage tijdens én na de werkuren te verbeteren.

De uitdaging:

Alarmsysteem met integratie van camerabewaking en brandbeveiliging

Toekomstgericht systeem

Gemakkelijk doorzoekbare camerabeelden

“Dankzij het totaalpakket van Nextel werken we nu samen met één partner waardoor we één aanspreekpunt hebben om ons op alle vlakken te helpen.”

Dirk Haazen,
Directie After Sales Manager Garage NAM, Gent

Benieuwd hoe u camerabewaking en brandbeveiliging samen kan integreren in een alarmsysteem?

De oplossing van Nextel:

In een veilige omgeving laten klanten hun auto met een gerust hart achter. De garage werd vooral met omgevingscamera’s uitgerust. Daarnaast installeerde Nextel een speciale camera met nummerplaatherkenning. Aan de hand van een proefopstelling kon Garage NAM de concrete werking van de totaaloplossing op voorhand uittesten en aan hun specifieke noden laten aanpassen.

1

Totaaloplossing door hedendaagse Cloud Managed Video Management Software

2

Scherpe camerabeelden

3

Eenvoudig toegankelijk met smartphone

De voordelen voor Garage NAM:

Nummerplaatherkenning

“De camera werd strategisch geplaatst, zodat alle auto’s er sowieso langsrijden bij het verlaten van de garage”, licht Dirk toe. “De nummerplaten van klanten en leveranciers die ongelukken op de parking veroorzaken en daarna gewoon wegrijden, kunnen we dankzij de scherpe camerabeelden eenvoudig achterhalen.”

Glashelder bewijsmateriaal

“Meestal werkt de oplossing in het voordeel van klanten”, verklaart Dirk. “Als ze schade aan hun wagen ontdekken, kunnen we aan de hand van de camerabeelden nagaan of de beschadiging effectief in de garage aangebracht werd. Klanten zijn zich namelijk niet altijd bewust van de schade aan hun auto. Samen kunnen we de opgenomen beelden bekijken, zelfs via de smartphone. Zo duiden we telkens de juiste verantwoordelijke aan.”

Meer veiligheid, minder kosten

Dirk beschouwt de samenwerking met Nextel als een positieve ervaring. “Dankzij het totaalpakket van Nextel werken we nu samen met één partner waardoor we één aanspreekpunt hebben om ons op alle vlakken te helpen. Het resultaat mag er zijn: een feilloos systeem met scherpe beeldopnames en een goed alarm. De investering in de IP – Cameraoplossing betaalt zichzelf zeer snel terug en bespaart ons veel extra kosten en discussies.

Download de gehele case

Typ je zoekwoord en druk op Enter om te zoeken!